2012. november 2., péntek

Pizzareceptek 2.



Oreganós pizza

Az oreganóval ízesített sugót (mártást) a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt
parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Bazsalikomos pizza

2 csokor friss bazsalikomot finomra vágunk, a sugóhoz adjuk és jól kiforraljuk.
A bazsalikomos sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10 dkg reszelt parmezán
sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük. Használhatunk szárított
bazsalikomot is, de ha lehet a porított változatot ne használjuk.

Friss fűszeres pizza

Friss csombort, tárkonylevelet, petrezselyemzöldet és kakukkfüvet 1-1 csomóval
finomra vágunk és összekeverünk. 10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és
sütőben pirosra sütjük.

Mozzarellás pizza

A bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 10 dkg szeletekre vágott
mozzarella sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.

Gombás pizza

A sugót a tésztára terítjük. Kb. 1 mm vastag szeletekre vágunk 20 dkg gombát és
nyersen a tésztára szórjuk. 10 dkg parmezánnal vagy zalai füstölt sajttal
megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése