2012. november 2., péntek

Pizzareceptek 3.



Lazacos pizza

20 dkg lazacfilét hajszálvékony szeletekre vágunk. A tésztát kevés olvasztott
vajjal meglocsoljuk és a halszeletekkel beborítjuk. Sóval, fehérborssal,
rozmaringgal, és citromlével ízesítjük. 10 dkg reszelt parmezán sajttal
megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

 Húsos pizza 1.

20 dkg sertéshúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró
kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott
vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval,
borssal, kakukkfűvel ízesítjük, paradicsomlével felöntjük és megpároljuk.
(Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve maradjon!) A
mártással megkent tésztára tesszük a húst, 10 dkg reszelt parmezán sajttal
megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Húsos pizza 2.

20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró
kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott
vöröshagymát és kissé megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval,
borssal, oreganóval és bazsalikommal ízesítjük, kevés vörösborral és
paradicsomlével felöntjük és megpároljuk. (Ügyeljünk arra, hogy a párolás végére
csak nagyon kevés leve maradjon !) A sugóval megkent tésztára tesszük a húst,
10 dkg reszelt parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése