2012. november 2., péntek

Pizzamártás receptek



Pizzamártás I.

5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl olajban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk
zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz) paradicsompürét, sót, őrölt
feketeborsot, reszelt gyömbért. Az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel és
jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás
legyen adagonként. Ha nagyon savanyú egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.

Pizzamártás II.

30 dkg paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk. Egy kevés vízzel
jól kiforraljuk. Sóval, őrölt feketeborssal, reszelt gyömbérrel és delikáttal
ízesítjük. Jól kiforraljuk. Adagonként 1 dl mártás kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése